زنگ خطر براي خیرین مجلس ساز!
بحث اعتبارنامه های نمایندگان راه یافته به مجلس نهم این روزها بر سر زبان ها افتاده است و برخی از چهره های سیاسی با اشاره به هزینه های سنگین تبلیغاتی توسط برخی چهره های راه یافته به مجلس خواستار رد اعتبار نامه های این افراد شده اند.
به گزارش ايسنا، سرویس سیاسی «فردا» در گزارشي در اين باره ضمن اشاره به سخنان حسین نجابت عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس درباره برخی حمایت های مالی نابجا در جریان رقابت های انتخاباتی آورده است:وی از اصطلاح «خیرین مجلس ساز» نام برده و عنوان داشته زمانی که با برخی از نمایندگان درباره مبالغ بالا صحبت می شود ، آن ها می گویند که این مبالغ از سوی برخی از خیرین تامین می شود. باید به افرادی که به عنوان خیر به نمایندگان کمک های مالی سنگین کردهاند لقب خیرین مجلس ساز دهیم و به دنبال انگیزه آن ها از تامین چنین مبالغ بالایی در رقابت های انتخاباتی باشیم.
در ادامه اين گزارش آمده است:پیش از این نیز چهره هایی چون احمد توکلی و حسن کامران نسبت به چنین مسالهای هشدار داده بودند. آنجا که احمد توکلی صراحتا اعلام کرده بود تلاش هایی را در زمینه رد صلاحیت برخی نمایندگان فعلی مجلس انجام داده و بقیه این تلاش ها را هم در تصویب برخی اعتبارنامه ها انجام خواهد داد.
حسن کامران دیگر چهره اصولگرای مجلس و از راه یافتگان به مجلس نهم نیز خواستار رد اعتبارنامه نمایندگانی شده است که با اتصال به صاحبان ثروت یا قدرت با هزینه هنگفت به مجلس راه یافته اند.
در بخش ديگري از اين گزارش در پاسخ به اين پرسش كه «اعتبارنامه چیست؟» آورده است: بنابر آييننامه داخلي مجلس، هر نامزد پيروز در انتخابات، يک اعتبارنامه نمايندگي دارد که بايد از سوي همه نمايندگان پذيرفته شود. این اعتبار نامه مجموعه مدارکی است که در ارتباط با سوابق کاری و نحوه انتخاب هر نماینده در پرونده وی قرار می گیرد و بعد از شروع به کار مجلس و تعیین شعب مجلس، اعتبار نامه های نمایندگان در شعب مورد بررسی و نهایتا مورد تایید یا رد شعبه های بررسی کننده قرار کی گیرد.
پس از تاييد اعتبارنامه نماينده منتخب، عملا نماينده مجلس شوراي اسلامي به شمار مي رود و دوره نمايندگي خود را به مدت چهار سال آغاز مي کند. بنابر قانون، هر نماينده که به مجلس شوراي اسلامي راه پيدا مي کند، بايد اعتبار نامه وي از سوي مجلس شوراي اسلامي تاييد شود و به تصويب برسد. در صورتي که اعتبار نامه نماينده اي تصويب نشود، اعتبارنامه وي در کميسيون آيين نامه داخلي بررسي خواهد شد.
همچنین برپايه طرح نظارت بر نمايندگان که اخیرا در مجلس به تصویب رسید در صورت تخلف آنها در دوره نمايندگي حداکثر برخورد با نمايندگان خاطي در مجلس، لغو اعتبارنامه وي خواهد بود. براي اجراي محروميت نمايندگان از شرکت در نشست هاي مجلس و کميسيون ها و لغو اعتبارنامه هاي آنها، بايد در جلسه رسمي غير علني پيش از راي گيري در اين زمينه، نخست گزارش هيات نظارت خوانده شود و سپس نماينده متخلف که مي تواند نيمي از وقت خود را به يکي از نمايندگان بدهد به مدت نيم ساعت دفاعيات را مطرح کند. همچنين اجراي مصوبات مجلس در اين موارد، مستلزم تاييد شوراي نگهبان است; يعني لغو اعتبارنامه نمايندگان پس از تصويب در مجلس بايد به تاييد شوراي نگهبان برسد.
آنچه امام(ره) درباره اعتبارنامه نمایندگان وصیت کرده بود
شاید در این باره ذکر سخنی از امام راحل درباره ضرورت راه یافتن نمایندگانی اصلح به مجلس بی مناسبت نباشد ایشان در سخنانی تاکید کرده بودند:«از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این عصر و عصرهای آینده می خواهم كه اگر خدای نخواسته عناصر منحرفی با دسیسه و بازی سیاسی وكالت خود را به مردم تحمیل نمودند، مجلس اعتبارنامه آنان را رد كنند و نگذارند حتی یك عنصر خرابكار وابسته به مجلس راه یابد.»
این سخن امام در کنار سخنان رهبر معظم انقلاب که تاکید زیادی بر جلوگیری از ورود نمایندگان متصل به کانون های ثروت و قدرت به مجلس دارند وظیفه سنگینی را بر دوش نمایندگان ملت می گذارد که با دقت نظر و تیزبینی بیشتری اعتبارنامه ها را مورد بررسی قرار دهند، کما اینکه شورای نگهبان پیش از این تلاش مضاعفی را در راستای تایید صلاحیت کاندیداها داشته است اما استفاده از قدرت تایید یا رد اعتبارنامه ها نیز گام بعدی برای جلوگیری از ورود افراد ناشایست به مجلس خواهد بود.
نظرات شما عزیزان: